Norskprøven B1

Updated: Oct 29, 2020

Hva ser du på bildet?


På bildet ser jeg fire unge menn som spiller basket. Sola skinner og svetten renner. De skyter, dribler og løper. I bakgrunnen ligger ei sandstrand. Det glitrer i lyseblått hav. Himmelen er skyfri. Jeg tror bildet er tatt i California.


Basket er en populær idrett i verden, spesielt i USA. Det er et ballspill og en lagidrett. Hvert lag har fem spillere. Laget som skårer flest mål, vinner. Det er viktig å ha gode ferdigheter innen skyte -, drible og sentreteknikker. Å sentre betyr å kaste ballen til en medspiller. Spillet har fire omganger, men tida kan variere fordi det ofte legges til ekstra tid.


Jeg elsker å konkurrere. Spesielt når jeg vinner, og det gjør jeg ofte. Jeg er en dyktig forsvarsspiller. Det er vanlig med to strategier i forsvarsspill. Soneforsvar betyr at man passer på sonen sin. Mann-til-mann eller dame-til-dame betyr at man passer på en bestemt spiller. Jeg er like rå til begge deler. Men når det gjelder skyting, har jeg et forbedringspotensial. Derfor kan jeg ikke skryte av å være en måltjuv. Det gjør ikke noe så lenge man husker på at basket er et lagspill. Alle bidrar til seieren.


Da jeg var barn, drømte jeg om å spille for LA Lakers. I all hemmelighet gjør jeg det fortsatt, men nå har jeg innsett at jeg er for gammel. Så nå sier jeg til alle at drømmen min er å være tilskuer og se LA Lakers spille. Det er en langt mer realistisk fantasi.

824 views4 comments

Recent Posts

See All