Norskprøven A1/A2

Updated: Sep 1, 2020

Hva ser du på bildet?


A1

På bildet ser jeg en gutt og ei jente. De står på togstasjonen. De har gul og grå ryggsekk. Det er sommer og de skal på ferie.


Jeg liker å ta toget. På toget kan jeg lese og slappe av. I sommer skal jeg ta toget fra Oslo til Bergen. Jeg skal reise sammen med to venner fra norskkurset. Vi får studentrabatt på toget. Det er bra fordi billetten koster mange penger.


Først skal vi stoppe på Finse. Vi skal gå en tur og sove på ei hytte. Så skal vi ta Flåmsbanen. Vi skal være en dag i Flåm. Så tar vi toget til Bergen. Norge er et vakkert land. Det er grønt, men kaldt om sommeren. Vi må ta med varme klær.

A2

På bildet ser jeg et kjærestepar som skal ta toget. De har sekk på ryggen, så jeg tror de skal på interrail. Det er sommer fordi de går uten jakke. Nå står de på perrongen på togstasjonen og venter på å gå på toget.


I fjor var to venner og jeg på interrail i Europa. Det var en lang, men veldig fin og interessant tur. Vi startet i Oslo og tok toget gjennom Sverige og Danmark til Berlin i Tyskland. I Berlin sov vi på et billig hotell. Vi gikk på museum, hadde piknik i parken og festet om kvelden. Så reiste vi videre til Frankrike. Vi dro til Normandie. Der badet vi i Atlanterhavet, solte oss og spiste god mat. Etter fire dager i Normandie var planen å reise til Spania. Men vi hadde ikke så mye penger igjen, så vi tok toget til Biarritz. Der surfet vi og bodde billig hos noen venner av oss. For å tjene penger jobbet vi som servitører på en kafé. Derfor ble vi fire uker i Biarritz. Så tok vi toget tilbake til Norge. Vi har snakket om å ta samme tur i år. Vi får se.1,147 views0 comments