Norskprøven A1/A2

Hva ser du på bildet?


A1

På bildet ser jeg ei bestemor. Hun er på kjøkkenet. Det står mange kasseroller på kjøkkenbenken. Hun lager mat til alle i familien. Bestemora ser glad ut. Det er fint vær ute fordi sola skinner gjennom vinduet. Kanskje alle i familien kommer på besøk.


Jeg har ei veldig snill og god bestemor. Hun heter Theresa og er 69 år gammel. Hun lager fantastisk mat. Hver søndag drar vi på besøk til bestemor. Først serverer hun middag. Så dessert. Til slutt kake og kaffe.

- Spis, sier hun. Vi spiser og spiser.


Jeg liker å snakke med bestemor. Vi snakker om skolen og hva jeg gjør. Bestemor snakker ikke norsk, så vi snakker portugisisk sammen. Jeg elsker bestemor.


A2

På bildet ser jeg ei glad bestemor som står på kjøkkenet sitt. Hun har på seg forkle og viser fram dagens middag. Det ser godt ut. Jeg tror det er kjøtt og grønnsaker. Når jeg ser på bildet blir jeg i godt humør. Jeg synes at bestemora ser veldig snill ut. Kjøkkenet er koselig med rosa vegger og rød og hvit duk på bordet. Det er sommer fordi hun har på seg t-skjorte og sola skinner gjennom vinduet. Jeg tror at hun venter på at familien hennes skal komme på besøk.


Bestemora mi heter Anong og bor i Thailand. Hun er ei lita dame på 150 centimeter, men er sterk og tøff som en tiger. Hver dag står hun tidlig opp, drar til byen og jobber på markedet. Der lager hun mat som hun selger. Om kvelden drar hun hjem. Hun slapper aldri av, men vasker klær og reparerer ting hjemme. Noen ganger ser hun på TV og bestemor elsker filmer om kjærlighet.


Jeg vet at bestemor er stolt av meg. Når jeg er på besøk i Thailand, hjelper jeg henne på markedet fordi jeg snakker engelsk. Det er min jobb å snakke med turistene. For bestemor sier at jeg er flink med hodet, men ikke med hendene. Det er riktig. Bestemor er ærlig og snakker alltid sant, også når det gjør litt vondt. Så når bestemor er fornøyd, vet jeg at det er veldig, veldig bra. Jeg tror bestemor kommer til å bli hundre år.

988 views4 comments