Norskprøven A1/A2

Hva ser du på bildet?


A1

På bildet ser jeg en familie, far, mor og datter. De er i matbutikken. De handler mat sammen. Mor og datter legger pasta i vogna. Det er en stor matbutikk med mange matvarer.


Jeg går i matbutikken hver dag fordi jeg har stor familie. Vi har ikke bil. Vi har to matbutikker der vi bor; Kiwi og Rema. Jeg liker Kiwi best. Mat koster mye penger i Norge, og spesielt frukt og grønnsaker. Det er dumt.


A2

På bildet ser jeg en familie som handler mat i matbutikken. De skal ha pasta til middag fordi mora og dattera legger pasta i handlevogna. Far ser på. Hans oppgave er å kjøre handlevogna. Det er en stor, moderne matbutikk med godt utvalg. De har for eksempel mange hyller med pasta.


Vi har bare to matbutikker på stedet jeg bor. Det synes jeg er kjedelig og dumt. I hjemlandet mitt dro jeg ofte på store markeder og kjøpte fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt. Der snakket jeg med naboer og selgere. I Norge er det ikke sånn. Her hører jeg to ord i matbutikken; Hei og pose. Derfor trodde jeg at pose var takk i seks måneder.


å dra - drar - dro - har dratt

1,032 views0 comments

Recent Posts

See All