Norskprøven A1/A2

Bursdag - hva er det?

Hvordan feirer vi bursdager i Norge og hjemlandet ditt?

Hva er vanlig å gjøre? Hva er vanlig å spise og drikke?

Hvilke ord bruker vi når vi snakker og skriver om bursdag?


MELDING

A1
A2
Hva ser du på bildet?


A1

På bildet ser jeg en familie med mamma, pappa og barn. De smiler og er glade. Familien står bak et bord med kake og godteri. Ved vinduet henger det ballonger. De feirer bursdagen til barnet. Hun er ett år. Det er sommer og sola skinner.


Jeg har bursdag i februar. Jeg pleier å ha fest med venner og familie. Vi spiser sjokoladekake og drikker brus. Jeg liker å få mange gaver.


A2

På bildet ser jeg to glade foreldre som feirer bursdagen til dattera si. Det er fest med kake og ballonger. Ute skinner sola og det er fint og grønt. Det ser perfekt ut.


Jeg ser at foreldrene smiler, men de ser også litt slitne ut. Jeg tror de har hatt en tøff natt. Kanskje dattera har vært våken flere ganger og grått. Eller de har jobbet veldig hardt med å rydde, vaske, støvsuge, pynte og bake. Nå har de mest lyst til å sove, men må smile og snakke med venner og familie. Det er ikke lett å ha små barn og invitere til fest.