Norskprøven A1/A2

Hva ser du på bildet?

A1

På bildet ser jeg to damer. De driver med musikk på fritida. Damene er med i et kor. Ei dame er dirigent og ei dame spiller piano. Dama ved pianoet sitter og dirigenten står foran koret. Å synge i kor betyr at mennesker synger sammen. De synger etter noter. Dirigenten hjelper dem.


Det er gøy å synge i kor. Jeg synger i et kor med jenter. Vi øver sammen to ganger i uka. Dirigenten vår heter Kari og er veldig flink. Jeg elsker å synge, men det er litt vanskelig å synge på norsk.


A2

På bildet ser jeg en dirigent som står foran et kor. Hun gir instruksjoner til koret. Ved siden av dirigenten sitter ei dame ved et piano. Hun blar i noteheftet. Kormedlemmene holder også et notehefte. Alle har på seg svarte klær. De øver sammen i et stort lokale om kvelden.


Jeg tror dette er et kor som holder konserter fordi de ser seriøse ut. Kanskje de reiser rundt i landet eller til utlandet. Det er vanlig å synge i kor i kirker. Mange barn synger også i kor på skolen.


På skolen min har vi et kor for alle som liker å synge og lære norsk. Vi synger bare norske sanger. Jeg har lært veldig mye norsk ved å høre på norske sanger. Derfor anbefaler jeg alle å synge på norsk. Det er god språktrening.

671 views0 comments

Recent Posts

See All