• Sissel Ofstad

NORGE I ET NØTTESKALL - Norges nasjonalretter (B1)FÅRIKÅL:

Fårikål, kokt fårekjøtt (sau) med kål, er Norges nasjonalrett. Vi pleier å spise fårikål om høsten. I september og oktober er det mye reklame for lammekjøtt i matbutikkene. Kål er også på tilbud.


Det er lett å lage fårikål. Du tar kjøttet og kålen i en stor gryte. Så fyller du på vann og tar i hele pepperkorn. La det småkoke til kjøttet og kålen er ferdig. Det er vanlig å servere kokte poteter til fårikål.


LEFSE:

Ei lefse er et mykt, ugjæret bakverk vi spiser med smør og sukker på. Mange liker å spise lefse når de vil ha noe godt til kaffen. Lefser er typisk norsk mat med lange tradisjoner i Skandinavia.


Det er mange forskjellige oppskrifter på lefser. Noen kaller dem for 'klinge'. Å bake lefse ser kanskje lett ut, men det krever mye trening. Man må også ha riktig utstyr for å lykkes. Er du nysgjerrig på tradisjonell, norsk mat og har prøvd brunost, lutefisk og fårikål, anbefaler jeg lefse!


PØLSE I LOMPE:

Hva er det med nordmenn og pølser? Hvorfor er pølser festmat i Norge? Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 200 pølser i året. På 17. mai spiser vi 16 millioner pølser. Nordmenn tar gjerne med seg pølser på termos når de er på tur i skogen. I bryllup serveres det ofte pølser som nattmat. Rik eller fattig, kristen eller muslim, alle spiser pølser. Det finnes mange typer pølser; grillpølser, kyllingpølser og wienerpølser. Jeg tror pølser er populært fordi det er lett å lage. De fleste barn liker pølser og det er lett å spise stående. Dessuten er det ganske billig.


404 views0 comments

Recent Posts

See All
Les norsk

Velkommen til LES NORSK.

Her finner du enkle tekster for deg som lærer norsk.

God lesing!

© 2019  Les norsk! Laget med Wix.com

Ta kontakt 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now