Luke 22: Julesanger


Aurora og Matias sitter på bussen. De andre passasjerene stirrer på dem. To blonde barn i penklær uten voksne. Med et skattekart mellom seg. Her er det noe som ikke stemmer, tenker flere. Ei dame og mann prøver å snakke med dem. 


-Ikke se på dem, hvisker Aurora til Matias. Det går bra. 

Nå snakker flere på bussen med damen og mannen. De prater høyt og armene fyker hit og dit. Aurora tror hun hører noe om politi. Ifølge kartet har de langt igjen til hulen.


Bussen kjører og kjører. Langt avsted. Folk går av, men ingen går på.

Det er nesten ikke flere passasjerer igjen. Aurora er redd. Hjertet banker fort og hardt. Hun må passe på Matias. Han er liten.


Han vet ikke at bestemor og bestefar ikke kommer til Gran Canaria. Det er det bare Aurora som vet. Hun hørte pappa fortelle det til mamma på juletrefesten. Skal det bli jul MÅ de komme. Skal ønskedrømmen gå i oppfyllelse, må de finne hulen. Hun titter ned på gullmynten i hånda. Kanskje de trenger den til å åpne hulen?


Under tvil slipper bussjåføren dem av på et øde sted. Det er ingen hus i sikte, bare kaktuser, sand og palmer. Bussjåføren holder øye med dem en god stund. Til slutt kjører bussen. Da blir Matias redd for alvor. Han begynner å gråte. 


-Jeg er tørst, hikster han. 

Aurora legger armen rundt ham slik mamma ville gjort. Hun stryker ham over håret og sier mykt at alt vil ordne seg. Matias tørker tårene med ermet på skjorta og snufser litt. Han føler seg litt bedre. 


-Kom igjen, oppmuntrer storesøster Aurora, vi klarer det! 

Hun ser opp mot himmelen. Sola er snart på vei ned. De kan se hulene i det fjerne, langt, langt der borte. Kanskje de ikke rekker frem til hulen før sola går ned? 


Aurora begynner å synge julesanger for å holde motet oppe. Hun vil så gjerne være tøff, men det er vanskelig når man begynner å bli trøtt i bena, sulten gnager i magen og halsen er tørr av tørst. Mens hun synger tenker hun på mamma og pappa. Hvor redde de må være. De kommer sikkert til å få mye kjeft når de kommer hjem. 


-Jeg er mørkeredd, klynker Matias. 

Aurora ser seg rundt. Det er ingen steder å sove. De er helt alene. Over dem funkler stjernene. Nå klarer ikke Aurora mer heller. Tårene triller ned kinnet. 

-Jeg vil hjem! skriker begge to. 

-Mamma! Pappa!

74 views0 comments