Luke 11 - Julegløgg på aketur


I Spania er det helligdag og skolen er stengt. Derfor skal familien Hansen på utflukt. Pappa har lest på nettet om huler og laget program for dagen. Mamma har fylt termosen med julegløgg og smurt matpakke. Klokka ni sitter alle fire glade og fornøyde i bilen.

- La eventyret begynne, sier pappa og starter bilen.


Først teller Matias og Aurora grønne biler. Så øver de på Lucia-sangen siden Aurora skal være Lucia den trettende desember. Til slutt snakker de bare om skattekartet. Matias er familiens ekspert på skattekart. Han har lest mange bøker om sjørøvere, skatter og pirater. Derfor er Matias overbevist om at det er sjørøvere fra Norge som har gjemt en skatt på Gran Canaria. Aurora tror at Matias tar feil. Det er ikke sjørøvere, men alver eller kanskje nisser som har gjemt skatten. Slik krangler de helt til de får øye på sanddynene.


- Oi, utbryter begge barna i kor.

Pappa Hans og mamma Anne blir like overrasket som barna. Sanddynene bølger seg oppover og nedover. De ser ut som små, brune åser.

- Men dette var jo nydelig, sier mamma Anne begeistret og ruller ned vinduet.

- Jeg skal finne et sted vi kan stanse, sier Hans og speider etter en parkeringsplass.

- Tror dere jeg kan ake her? spør Matias.

- Du kan jo prøve, svarer mamma entusiastisk. Hun tenker mest på alle de fine bildene hun skal ta.


Hans parkerer i veikanten. Anne tar sekken på ryggen og Matias bærer akebrettet. Aurora løper mot sanddynene. Det viser seg at det er veldig tungt å gå i sand. Særlig når det går oppover. De finner ikke fotfeste og sklir. Pappa blir andpusten og mamma tar mange pauser for å ta bilder. I tillegg blåser det sand i ansiktet. Det er ubehagelig. Særlig når det kommer i øynene. Det hjelper litt med solbriller. Til slutt tar mamma av seg genseren og surrer den rundt hodet. Snart gjør resten av familien det samme. Matias sliter seg oppover med akebrettet. I bunnen står mamma og pappa og roper at han må være forsiktig. I midten av bakken har Matias mest lyst til å gi opp. Han biter tennene sammen og kjemper seg mot toppen.


Jeg er vinneren! skriker Matias fra toppen ned til foreldrene og storesøsteren. Han kan se langt derfra. Hele veien til havet som glitrer fristende i det fjerne i øst. I vest ser han palmer rundt en liten innsjø. Rundt står det telt i mange farger. Matias blir nysgjerrig. Noe sånt har han aldri sett før. Han er ganske sikker på at det står ei dame der nede og vinker på ham.

- Jeg aker ned der, brøler Matias og peker mot oasen.

Mamma og pappa rister på hodet. Pappa holder hånda mot øret.

- Vi hører deg ikke, skriker pappa tilbake til Matias.

Men Matias er allerede borte.
81 views0 comments

Recent Posts

See All