Hva er adjektivet? B1

Updated: Nov 3, 2020

Hva er adjektivet? Hva er beskrivelsen?


Når vi smiler, er vi dette adjektivet. Når vi ler, tuller og tøyser, er vi dette adjektivet. Når vi er vennlige, er vi dette adjektivet. Mange som er milde og gode, er også dette adjektivet. Når vi er i godt humør, er vi definitivt dette adjektivet. Spesielt jenter og kvinner sier at de er dette adjektivet i jobbintervjuer. Det er et positivt ladet ord. Å få høre at man er dette adjektivet, er et kompliment.

Hva er adjektivet?Når vi er fortvilet over en situasjon, er vi dette adjektivet. Vi kan oppleve at vi er dette når vi synes at folk gjør dumme ting. Eller over situasjoner som irriterer oss. Det er ikke en god følelse. Når vi er dette adjektivet, pleier mange å stønne eller sukke tungt. Noen himler med øynene. Det er vanlig å utstråle misnøye. Mange ser misfornøyde ut når de er dette adjektivet.

Hva er adjektivet?


Når vi har lett for å le, er vi dette adjektivet. En person som synes at mye er morsomt, er dette adjektivet. En stemning kan også være dette adjektivet. Ser du en person som tar seg selv veldig høytidelig gjøre noe dumt, er det nesten umulig å unngå å bli dette adjektivet. Et synonym til dette adjektivet, er munter.

Hva er adjektivet?Når et menneske eller en situasjon er vanskelig, kan vi bruke dette adjektivet som en riktig beskrivelse. Det kan være mye som bidrar til å gjøre et individ dette. Når en person maser eller er brysom, kan vi godt si at personen er dette adjektivet. En jobb som aldri tar slutt, er også dette adjektivet.

Hva er adjektivet?Riktige svar:

Hun er blid.

Han er oppgitt.

Hun er lattermild.

Han er slitsom.
691 views2 comments

Recent Posts

See All