Hilsen fra Oslo - Vigelandsparken

A1

Mamma, pappa og jeg er i Vigelandsparken. #oslove #turist #kunst #september #Norge #hovedstad #japaner

Spørsmål

 1. Hvor er de?

 2. Hva ser de på?

 3. Hvor kommer de fra?

 4. Hvilken måned er det?

 5. Hva heter skulpturen de ser på?

 6. Hvem har laget den?

 7. Hvor høy er skulpturen?


A2Vigelandsparken har 214 skulpturer. Alle skulpturene er av Gustav Vigeland. Over en million mennesker besøker parken hvert år. Kunstneren Gustav Vigeland startet arbeidet med parken i midten av 1920-årene og parken sto ferdig i 1950.Sinnataggen og Monolitten er de to mest kjente skulpturene i Vigelandsanlegget.Sinnataggen er en sint, liten gutt. Du finner skulpturen på broen. Den ble laget i 1928. Skulpturen har blitt stjålet og malt på flere ganger.


Monolitten har 126 figurer. Monolitten er hugd ut av en stor granittblokk i årene 1923-1943. Den sto ferdig i 1944. Da var Norge i krig med Tyskland.


Gustav Vigeland ble født i 1869 og døde i 1943. Han vokste opp i Mandal som ligger sør i Norge. Han flyttet til Kristiania (i dag heter det Olso) for å bli treskjærer (en person som lager ting av tre). På kvelden gikk han på kunstskole. Gustav spurte en kjent billedhugger om å få bli eleven hans. Ja, svarte billedhuggeren og samlet inn penger til Gustav. Han reiste til København, Paris, Firenze og Berlin.


Gustav Vigeland og Edvard Munch kjente hverandre.


Vigelandsparken er en del av Frognerparken. Du finner badebasseng, tennisbaner, stadion og Oslo Bymuseum i Frognerparken. Det er også kiosker og restauranten Herregårdskroen ligger i Frognerparken.


Spørsmål

 1. Hva kan du se i Vigelandsparken?

 2. Hvorfor tror du at parken er populær? Hvorfor tror du at mange liker å besøke parken?

 3. Når sto parken ferdig?

 4. Hva heter de mest kjente skulpturene av Gustav Vigeland?

 5. Hva kan du gjøre i Frognerparken?

 6. Når er det best å besøke Frognerparken? Hva synes du? Om sommeren? Om høsten? Om vinteren? Om våren?

 7. Du får familie og venner på besøk fra hjemlandet ditt. De vil gjerne besøke Frognerparken. Lag en plan om når dere drar dit. Hvordan dere drar dit. Hva dere gjør der.

266 views0 comments

Recent Posts

See All