EN UTLENDING FORTELLER: VENNSKAP (A1/A2)

Jeg er norsk, men jeg bor ikke i Norge. Jeg flyttet til Spania for snart 7 år siden. Her er jeg en utlending. Jeg skriver litt om hvordan det er å være utlending for meg. I dag er temaet vennskap.

I Norge hadde jeg mange venner. Noen var venner fra skoletida, noen var venner fra studier på universitetet, noen var venner fra jobb, noen var venner fra fritidsaktiviteter, og noen var venner av venner. De beste vennene mine hadde jeg kjent i mer enn 15 år.


Nå bor jeg i Spania. De norske vennene mine er langt borte. Vi snakker på telefon og sender meldinger, men det er ikke det samme.

Det er ikke lett å finne nye venner.


Her i Spania er folk veldig sosiale. De går mye ut om kveldene, drikker vin sammen og prater. Ofte har de grillfester hjemme. Alle er velkomne. Både barn og voksne. De spiser god mat og snakker sammen.


Ofte blir jeg invitert, og det er hyggelig. Jeg prøver å snakke med mange folk. Nå kan jeg språket ganske godt, og det hjelper. Men blir vi venner?


Nei.

Vi blir kjent med hverandre, ja. Men jeg vil ikke si at vi blir venner.

Det er ikke så lett å få seg nye venner når man er voksen.

Jeg savner de gamle vennene mine.


Hvordan skal jeg få meg nye venner?

Jeg ønsker meg en virkelig god venn. En jeg kan ringe til, en jeg kan snakke med om det som er bra, og det som er dårlig. En som jeg kan gjøre ting sammen med.


En som har lyst til å være sammen med akkurat meg.

Det er en god venn for meg!

Hva er en god venn for deg?479 views1 comment

Recent Posts

See All